INFORMATIE

 
 

OVER ONS

OVER DE STREEK

Wij zijn Ann & Paul,

Onze familie komt al jaren in Zwitserland en we beschouwen dit als onze tweede thuis. Na zelf steeds een vakantiewoning te huren, zijn we in 2001 op zoek gegaan naar een eigen stekje en op deze chalet uitgekomen in het charmante dorpje Mühlebach. Die werd tot ‘Brombeerhannes’ omgedoopt.

 

Sindsdien genieten we elk jaar van fijne familievakanties in deze mooie streek. De kinderen zijn hier zo goed als opgegroeid: terwijl ze vroeger ’s winters sleeden of sneeuwforten bouwden, verkennen ze nu op zichzelf de omliggende grote skigebieden. Ook in de zomer zoeken wij steeds nieuwe bezigheden (nog hoger, verder, langer,…) die onze vakantie hier steeds fris en spannend maken! 

Deze familiemomenten betekenen natuurlijk veel voor ons, en daarom dragen we erg veel zorg voor onze chalet om hem mooi te houden en te voorzien van modern comfort, zowel voor onszelf als voor onze gasten! Trouwe gasten merken hier elk jaar wel iets nieuws op.

We hopen dat u hier net zoveel geniet van het verblijf als wij en dat u hier een fijne tijd beleeft!

 

Hartelijke groeten,

Ann & Paul

Mühlebach

Chalet Brombeerhannes staat in het vreedzame dorpje Mühlebach. Dat behoort tot de gemeente Ernen, een dorp dat enkele kilometers verderop ligt. Beide dorpen liggen in het Duitstalige deel van het kanton Wallis.

De naam Mühlebach gaat terug op de "Müllinen", het molenrad, zoals ook in de vlag en het wapen weergegeven. Mühlebach heeft de oudste dorpskern van Zwitserland in traditionele houtbouw. Vele andere oude dorpskernen in houtbouw gingen te gronde door vernieuwingen, branden, lawines… Mühlebach is uitstekend geconserveerd gebleven. Er is binnen het dorp dan ook veel overlevering van verhalen en tradities. Ondanks de rijke, bijzondere geschiedenis van dit oord, is Mühlebach met weinig toerisme en naamsbekendheid een klein, goed bewaard geheim verscholen tussen de bergen.

Aletscharena & Goms

Mühlebach en Ernen liggen aan het eind van het lange, smalle dal dat district Goms wordt genoemd, en pal tegenover de Aletscharena, waar de machtige Aletschgletsjer schuilt. Het is de grootste gletsjer van Zwitserland en van de Alpen. Hij is 23,6 km lang (2002) en bestaat uit ongeveer 27 miljard ton ijs. Het gebied rondom de Aletschgletsjer staat sinds 2001 op de UNESCO-lijst voor werelderfgoed. De Aletschgletsjer ligt ten noorden van het toeristische Aletschgebied, bekend voor zijn wandelmogelijkheden, mountainbiketracks en wintersportvoorzieningen, met onder andere de dorpen Riederalp, Bettmeralp en Fiescheralp. 

Vanuit Fiesch, op een kwartier rijden van chalet Brombeerhannes, vertrekt een kabelbaan naar Fiescheralp, vanwaar men verder kan met de kabelbaan naar de ruim 2900 meter hoge Eggishorn. De Eggishorn biedt een panorama op de Aletschgletsjer en op veel van de vierduizenders in Wallis en Berner Oberland. 

 

In Goms vinden we ook het sprookjesachtige Landschaftspark Bintall, vanwaaruit je met een flinke dagwandeling via verschillende passen de oversteek naar Italië kan maken. Dit dal staat bekend als het ‘Tal der verborgene Schätze’, omdat er veel mineralen en bijzondere gesteentes te vinden zijn. Het dorp Binn, op slechts een kleine 20 minuten rijden van Mühlebach is zeker een uitstapje waard! 

Verder omvat district Goms ook Bellwald, een toeristisch dorp rijk aan vakantiehuizen, toeristische activiteiten en ’s winters een skigebied, en Obergoms, dat hoger gelegen ligt dan Mühlebach. In Obergoms kan je ook fantastisch wandelen, fietsen, langlaufen, genieten van de natuur en historische dorpen ontdekken. 

 

 

ACTIVITEITEN IN DE OMGEVING

Zomer
Winter